Varför skulle du lägga pengar, tid och möda på att skaffa, eller kanske bygga själv, en egen, specialutformad gitarr? Vad är det för fel på Fender och Gibson?

Inget, naturligtvis ­ om det inte är så att du tycker att Fenders former är lite klumpiga, inte riktigt vad du skulle önska ... En fabriksny Gibson kräver kanske ändå en del arbete innan den fungerar så som du skulle vilja ... Du skulle vilja ha en gitarr med Lindy Fralin-mickar ...

Har man speciella önskemål, vill man ha det där lite extra, vill man själv bestämma hur ens gitarr ska se ut och kännas ­ då får man vända sig till en gitarrbyggare som hjälper en att uppfylla de önskmålen. Eller hellre, om man kan, eller vill lära sig, bygga själv.

Här visar jag några av de gitarrer jag har byggt. Att bygga gitarrer är en fritidssysselsättning som ger mycket glädje och tillfredställelse på många sätt.

Förutom bilder hittar du en del länkar som kanske kan vara till nytta om du vill bygga själv. Att leta på nätet kan ge många idéer och uppslag, både till design och utförande, men även till leverantörer av allt det man kan behöva som gitarrbyggare.

 

 
Anders Wallby
Nordhemsgatan 52
413 06 Göteborg
031 12 17 31
anders@wallby.net